fbpx
Handlekurv

Guide

5 tips for å komme i bedre form

Keen på en endring som varer?

En nøkkelfaktor for å kjenne på mestringsfølelse og treningsmotivasjon, er å tilrettelegge for at du raskt opplever progresjon og positiv utvikling. Da blir det lettere å holde riktig fokus og få en start som gir deg lyst til å fortsette med gode vaner. 

Her er 5 enkle og effektive steg til hvordan du kommer raskt i form: 

 

1. Skreddersydd trening
Treningsprogrammet ditt bør være individuelt tilpasset deg, din hverdag og dine mål. Vi har alle ulike forutsetninger, ønsker og mål, for ikke å snakke om gjøremål. Det som er viktig at de gode og sunne vanene får en plass i din hverdag og at man sørger for at det blir prioritert og gjennomført. En alt for vanlig fallgruve er at treningsøkten utgår og planen ikke følges opp, på bekostning av andre gjøremål, som f.eks. jobb, familie og andre forpliktelser. Treningsprogrammet skal kunne integreres i din hverdag, være gjennomførbart ut fra dine forutsetninger og være hensiktsmessig i henhold til dine mål. 

Dersom du har en hektisk hverdag og tid er et hinder for å gjennomføre øktene, så kan fullkropps- treningsprogram være et ypperlig alternativ for deg. Da får man trent hver muskelgruppe, flere ganger i uken. Dette er gunstig for nybegynnere så vel som for viderekommende. Ved å velge et slikt alternativ vil det være en jevn progresjon til tross for at en treningsøkt uteblir innimellom. 

 

2. Fokus på kosthold
Vet du hvor stor andel kostholdet ditt utgjør for din fremgang og dine resultater? 90% (!!) En klokkeklar indikator på hvor viktig og avgjørende kosthold er for dine prestasjoner, og hvor mye man faktisk kan jobbe med ut fra det man legger på tallerken. Her er det du må tenke på:

✔️ Spis variert og se til at du får i deg alle de essensielle byggesteinene du trenger via
protein, fett og karbohydrater. 

✔️ Se til at du inntar tilstrekkelig med kalorier i henhold til belastning, slik at kroppen får restituert etter treningsøktene. En typisk feil som mange gjør er at man utsetter seg for belastning og trener hardt, uten å spise tilstrekkelig. Dette gir ikke ønsket resultater, tvert imot. Dette skader kroppen, er demotiverende og fremgangen stagnerer. Med et fokus på rene råvarer av god kvalitet som gir kroppen tilstrekkelig med næring, vil du se resultater raskere. 

3. Kosttilskudd
Det kan være gunstig å tilføre tilskudd i et variert kosthold, for å se til at alle behovene blir dekket og for at du yter optimale resultater. Det kan være vanskelig å navigere seg til de rette produktene på et mangfoldig marked, i tillegg til å vite hvilke næringsstoffer som er fornuftig å supplere for nettopp deg. Her kan du benytte en quiz for å finne ut av hvilke kosttilskudd som kan være aktuelt for at du skal yte best mulig, i kombinasjon med trening og et variert kosthold.

4. Gode søvnvaner
Tilstrekkelig med søvn, og aller helst et fast og forutsigbart søvnmønster, er helt avgjørende for din fysiske og mentale helse. Kroppen trenger hvile etter en lang dag, og søvn er en essensiell del av restitusjon og utvikling. Noen kan finne det vanskelig å etablere seg et fast søvnmønster, eller å finne roen før leggetid. Et hot tips er å drikke varm urtete. Varm te stimulerer den parasympatiske delen av nervesystemet, noe som bidrar til en økt følelse av ro i kroppen. Her kan du også tilføye økologisk honning og sitron for en enda roligere opplevelse.

Kjøp Kaffe og te hos Helsekost.no | Fri frakt over kr 600, –
Ta tilskudd av melatonin:
Flytende Melatonin, 30ml – Helsekost

HVA ER MELATONIN?
  • Melatonin er et hormon som kroppen produserer selv, som en respons på at solen går ned. Produksjonen av melatonin reduseres med alderen.  
  • Kalles ofte for søvnhormonet, men det er mer riktig å kalle det et søvn- forberedende hormon. 
  • Melatonin gjør ikke at du sovner, men det gjør det lettere å sovne. 

 

MELATONINENS FUNKSJON

  • Melatonin sørger for en stabil døgnrytme. Noe som gjør oss mer uthvilt, og påvirker humør, fokus og vår mentale helse. God og tilstrekkelig med søvn er essensielt for et godt liv.
  • Melatonin kan også hjelpe ved forstyrret søvnmønster, som følger av jetlag eller skiftarbeid 

Pinealkjertelen i hjernen produserer ca. 80% av alt melatonin i kroppen, og er definitivt det største melatonin- produserende organet vi har. Tidligere tok man melatonin fra pinealkjertelen hos dyr for å benytte i tilskudd, men dette gjøres i svært liten skala i dag.

Vår melatonin produseres i laboratorium, den er helt trygg, også egnet veganere.
Ved langvarig søvnproblemer (mer enn 3 måneder) bør du kontakte lege.

 

5. Loggfør treningen din
En god måte å sikre fremgangen din på er å loggføre den. Dette gjør at du engasjerer deg og skaper en dedikert og forpliktende holdning til treningen din. Samtidig, gjør du det målbart ved å kunne sammenligne resultater fra gang til gang, og faktisk måle progresjon. Dette er et boost for motivasjon og selvtillit når det går i riktig retning, samtidig som det er viktig for å se at du er på rett vei og hvilken effekt opplegget har. Det er ikke alltid slik at du vil avgi bedre resultater enn forrige gang, ved hver eneste trening. Det er helt naturlig, og det vil variere ut fra hvor i prosessen du befinner deg. 

Del artikkelen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Viderekobler til VIPPS påloggingsside