Pulver av økologisk dyrkede, tørkede cayenne peppere, krydrer tilværelsen din.
Cayennepepper (Capsicum annuum) kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, nærmere bestemt Mexico, og har spredd seg over hele verden, både som mat og som medisin. Planten er i slekt med paprika, chili og jalapenos, men cayenne gir den aller sterkeste smaken.
Ordet cayenne kommer fra indianerspråket tupi (fra den nordlige delen av Sør-Amerika i områdene rundt Amazonas) og betegner nettopp dette sterke krydderet.
Cayennepepper må brukes med forsiktighet, da det er et veldig sterkt krydder. I etnisk mat som cajun, kreolsk, meksikansk og orientalsk er cayennepepper ofte en selvfølge. Krydderet egner seg godt i kraftige kjøttretter, i tomatsauser til pasta, i grillmarinader etc. Cayennepepper er dessuten uunnværlig i rettene bacalao (klippfisk i tomat med løk og poteter) og i den spanske nasjonalretten paella.
God kvalitet! Fin emballasje!